.

Menü

Kocsis Sándor

Kocsis Sándor újratemetése
Kocsis Sándor újratemetése
A legenda hazatér
A legenda hazatér /portréfilm/

Partnereink

Prima Primissima Díj

Ferencvárosi Torna Club
Ferencvárosi Torna Club
FC Barcelona
FC Barcelona

Kárpátia Sport Polgári Társulás

Kárpátia Sport Polgári Társulás

Pécsi Sport Nonprofit Zrt.

Pécsi Sport Nonprofit Zrt.
Mi Együtt
Mi Együtt
Magyar Kanadai Kereskedelmi Kamara

Honlap
Hittel, sporttal és kultúrával

borító.jpg „Hittel, sporttal és kultúrával – ez Kű Lajosnak és alapítványának a jelmondata, ami egyben ennek a könyvnek a címe is. Gál László, aki belülről is ismeri az alapítvány munkáját, nemcsak a futballtornák és az asztalitenisz, birkózás, kézilabda, valamint a sakkversenyek történetét mutatja be, hanem az alapítvány hagyományőrző és kulturális tevékenységét is. A könyvben olvashatunk a méltatlanul elfeledett Kocsis Sanyi hazahozataláról, emberi és sportolói nagyságához méltó újratemetéséről is. Még engem is meglepett az alapítvány szerteágazó tevékenysége."
A fenti mondatokat Grosics Gyula előszavában olvashatjuk, melyet Gál László Hittel, sporttal és kultúrával - Az Aranycsapat Alapítvány első évtizede című könyvéhez írt.
Az „évszázad mérkőzésének” 60. és az Aranycsapat Alapítvány megalapításának 10. évfordulójának tiszteletére az Aposztróf Kiadó gondozásában megjelent könyv felidézi az alapítvány első évtizedének legnagyobb tetteit. Az alapítvány ötletgazdája és elnöke Kű Lajos, a Ferencváros olimpiai ezüstérmes labdarúgója. Irányításával szervezi az alapítvány a Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokságot az anyaországi magyar és a határon túli – részben – magyar nyelvű iskolák diákjai részére. Céljuk a sport és a hozzájuk kapcsolódó kulturális események révén közelebb hozni a magyarlakta nemzetrészeket – a nemzet egyesítése hittel, sporttal és kultúrával.
2003-ban labdarúgással indult a diákbajnokság, de ma már több sportágban is szerveznek versenyeket, ilyen az asztalitenisz, a birkózás, a női kézilabda és a sakk. Az alapítvány feladatának tekinti, hogy az Aranycsapatról és annak tagjairól méltóképpen megemlékezzen, emléküket ápolja. A könyv a diákbajnokság tízéves történetének felidézésén túl olyan érdekességekről is beszámol, mint a Dél-Afrikában a labdarúgó-világbajnokság ideje alatt megrendezésre került Hessequa Cupon aranyérmet szerzett összmagyar diákválogatott afrikai kalandjai vagy az alapítvány vezetőinek tanulmányútja a világ legjobb klubcsapatánál, az FC Barcelonánál. Az Aranycsapat Alapítvány szervezte meg Kocsis Sándornak, az Aranycsapat utolsó idegen földben nyugvó tagjának hazaszállítását és újratemetését is, melyről a kiadvány szintén részletesen tudósít.
A könyvhöz Grosics Gyula, az Aranycsapat legendás 86-szoros válogatott kapusa, az Aranycsapat Alapítvány egyik alapítója írt előszót. A 180 színes fényképpel illusztrált kiadvány megjelenésében is méltó az Aranycsapat nevéhez.

Válogatás a könyv képanyagából:

 

Facebook oldalunk

www.facebook.com/aranycsapat.alapitvany

Névnap

Ma 2020. december 05., szombat, Vilma napja van. Holnap Miklós napja lesz.

Szavazások

Ki volt az Aranycsapat utáni időszak legjobb magyar labdarúgója?
 

Könyv az Alapítványról

Kiemelt támogatóink

MLSZ
Magyar Labdarúgó Szövetség
Bethlen Gábor Alap
Bethlen Gábor Alap
MVM Magyar Villamos Művek Zrt.
MVM Magyar Villamos Művek Zrt.
 
Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt.
Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt.
bottom

Copyright © 2011 - 2020 Aranycsapat Alapítvány