Szerelmes földrajz Kű Lajossal

A népszerű Szerelmes földrajz című ismeretterjesztő filmsorozat legújabb epizódjának főszereplője Kű Lajos, olimpiai ezüstérmes labdarúgó, az Aranycsapat Alapítvány elnöke volt. A műsorban a nézők egy-egy jelentős magyar személyiség portréját és életének kedves és meghatározó helyszíneit ismerhetik meg. Hollós László producer, főszerkesztő, aki egyben a filmsorozat forgatókönyvírója is, olyan kiváló művészek, tudósok és sportolók után választotta ki alapítványunk elnökét, mint például Melocco Miklós, Makovecz Imre, dr. Papp Lajos, Vizi E. Szilveszter, Grosics Gyula, Egerszegi Krisztina és Varga Zoltán. Kű Lajos "szerelmes földrajzának" főbb állomásai a szülőváros, Székesfehérvár, a minden évszakban gyönyörű Pécs, a Szent István Bazilika altemploma és persze a csodás Fradi-aréna. A Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság ötletgazdája  és életre hívója mozgalmas utazása során kedves barátaival is találkozik. Így Páva Zsolt Pécs polgármesterével, Maracskó Tibor világbajnok öttusázóval, dr. Fenyvesi Máté 76-szoros válogatott labdarúgóval és dr. Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspökkel. Kű Lajos úti -és beszélgetőtársa pedig Gál László, az Aranycsapat Alapítvány koordinátora, számos sportkönyv szerzője.
Aki elmulasztotta megnézni az adást, még pótolhatja. Az ismétlések időpontja:  2017. február 7, kedd 13:40 Duna World; 2017. február 11, szombat 05:30 M5, 09:10 Duna World és 14:40 Duna Televízió.

Ma 2019. február 22., péntek, Gerzson napja van. Holnap Alfréd napja lesz.