.

Menü

Kocsis Sándor

Kocsis Sándor újratemetése
Kocsis Sándor újratemetése
A legenda hazatér
A legenda hazatér /portréfilm/

Partnereink

Prima Primissima Díj

Ferencvárosi Torna Club
Ferencvárosi Torna Club
FC Barcelona
FC Barcelona

Kárpátia Sport Polgári Társulás

Kárpátia Sport Polgári Társulás

Pécsi Sport Nonprofit Zrt.

Pécsi Sport Nonprofit Zrt.
Mi Együtt
Mi Együtt
Magyar Kanadai Kereskedelmi Kamara

Honlap
Puskás Ferencre emlékeztünk

Az Aranycsapat Alapítvány immár 13 éve emlékezik minden idők egyik legnagyobb labdarúgó egyéniségére, Puskás Ferencre. Április 1-én, pénteken gyülekeztek a barátok, ismerősök, sportszerető emberek, hogy a Szent István-bazilika altemplomában, sírhelye előtt emlékezzenek meg Öcsi bácsi pályafutásáról, felidézzék annak egyes emlékezetes pillanatait.
Kű Lajos olimpiai ezüstérmes labdarúgó, az Aranycsapat Alapítvány elnöke vezetésével számos egykori kiváló sportoló és közismert személy tisztelgett a focilegenda síremléke előtt. A Himnusz eléneklése után dr. Kőrösi Mária egyetemi docens előadásában hallgathattunk meg egy Reményik Sándor verset, mellyel kezdetét vette az ünnepélyes tisztelettétel. Több közéleti személyiség, barát, rövid felszólalásban idézte vissza a legendával kapcsolatos élményeiket.

Dr. Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök, aki többek között 2006. december 9-én a temetési szertartást is vezette, szeretettel méltatta a sportlegenda emberi értékeit. A Magyar Labdarúgó Szövetséget Dunai Antal olimpiai bajnok, sokszoros magyar bajnok labdarúgó képviselte a rendezvényen, akit a közelmúltban beválasztottak a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületébe. Kitért találkozására Puskás Ferenccel a spanyolországi tartózkodása idején.

A felszólalók között volt még többek között Döbrentei Kornél József Attila-díjas költőnk, dr. Siklósi Gyula régész, történész Székesfehérvárról, Tolcsvay Béla Kossuth-díjas zenész, id. Lomnici Zoltán jogász, a Legfelsőbb Bíróság volt elnöke, Papp László háromszoros olimpiai bajnok ökölvívó legenda fia, ifj. Papp László és unokája.
A koszorúzáson részt vett még Melocco Miklós Kossuth-díjas szobrász és felesége, Wichmann Tamás kenu világbajnok, Jónyer István asztalitenisz világbajnok, Benkő László, a legendás Omega együttes billentyűse, Czibor Zsuzsa, az Aranycsapat balszélsőjének, Czibor Zoltánnak húga, Szűcs Ágoston, a Szent István-bazilika gondnoka. Koszorúzott a Kárpátia Sport Polgári Társulás Felvidékről, melyet Pallag György a társulás elnöke és Ódor Éva szlovák válogatott asztaliteniszező képviselt. Itt volt az FTC Baráti Kör főtitkára Hélisz József és Takács Tibor, a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület elnöke, dr. Pénzes István professzor, valamint Harsányi György fotós. Révkomárom városát dr. Knirs Imre alpolgármester képviselte.

A megemlékezés a főpolgármesteri hivatalban folytatódott. Ifj. Papp László beszélt édesapja, az ökölvívó legenda és Puskás Ferenc barátságáról. Kű Lajos ünnepi beszédében kiemelte, Öcsi bácsi főleg két dologban volt első: a labdarúgásban és az emberségében. Mikor Sir Stanley Matthews angol focilegendát búcsúmeccse után megkérdezték, miért Puskás a legnagyobb? Válasza: mert nagyon nagy szíve van. Kivétel nélkül minden emberen segít. Dr. Siklósi Gyula régész, történész elmondta, fiatal korában ő is sportolt és több neves versenyzővel kapcsolatban volt.
Pallag György, a Kárpátia Sport Polgári Társulás elnöke Felvidékről kiemelte, hogy számukra nagyon nagy megtiszteltetés minden évben ezt az értékrendet képviselni, ezeken az összejöveteleken részt venni.
Az esemény végén a rendezvény támogatói vendégelték meg a résztvevőket. A terem díszítését a FŐKERT végezte. Már több éve Jakab Ferenc, a Padlizsán étterem tulajdonosa Esztergomból szolgáltatja az ünnepi vacsorát. A kiváló minőségű borokat pedig Bock József pincészete szállította Villányból. A zenét Horváth Gyula és zenekara biztosította a Gundel étteremből.

Pallag György
Kárpátia Sport Polgári Társulás

A Nemzeti Sport tudósítása a koszorúzásról itt olvasható.

A Sport Plusz cikke a megemlékezésről itt olvasható.

 

Facebook oldalunk

www.facebook.com/aranycsapat.alapitvany

Névnap

Ma 2020. december 06., vasárnap, Miklós napja van. Holnap Ambrus napja lesz.

Szavazások

Ki volt az Aranycsapat utáni időszak legjobb magyar labdarúgója?
 

Könyv az Alapítványról

Kiemelt támogatóink

MLSZ
Magyar Labdarúgó Szövetség
Bethlen Gábor Alap
Bethlen Gábor Alap
MVM Magyar Villamos Művek Zrt.
MVM Magyar Villamos Művek Zrt.
 
Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt.
Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt.
bottom

Copyright © 2011 - 2020 Aranycsapat Alapítvány