Könyvbemutató: Az Aranycsapat elfeledett legendái

Megjelent alapítványunk koordinátorának, Gál Lászlónak negyedik önálló könyve. Az Aranycsapat elfeledett legendái című mű Tóth II József és Várhidi Pál életét mutatja be. Az Aposztróf Kiadó gondozásában megjelent könyvhöz dr. Fenyvei Máté, 76-szoros válogatott balszélső, az Aranycsapat tagja írt ajánlást. Csepel, illetve Újpest polgármestere, Borbély Lénárd és Wintermantel Zsolt köszöntőiből kitűnik, hogy kerületükben milyen büszkék pályafutásukra, mennyire megbecsülik őket. Kű Lajosnak, alapítványunk elnökének invitálására Várhidi Pál közel egy évtizedig az Aranycsapat utazó nagykövete volt. Pali bácsi  tevékenységét külön fejezetben mutatja be a szerző. A könyv hivatalos bemutatója 2015. október 9-én, 16 órakor lesz a Csanádi Árpád Olimpiai Baráti Kör szervezésében.
A rendezvényre minden érdeklődő sportbarátot várnak a szervezők.

A könyvbemutatón készült képek itt megtekinthetők.
Fotók: Hetyei László és Róth Tamás

Buzánszky Jenő elhunytával az Aranycsapat utolsó még élő tagja is eltávozott közülünk, így az Aranycsapat már csak az égi futballpályákon ejti ámulatba a közönséget – írták és hangoztatták a média képviselői az Aranycsapat jobbhátvédjének 2015. január 11-én bekövetkezett halála után.
Való igaz, hogy a Londonban világraszóló győzelmet aratott, legendás Aranycsapatunk klasszikus tizenegyének utolsó képviselője is befejezte földi pályafutását. Viszont még ketten élnek azok közül, akik az ötvenes évek utolsó nagy futballsikerének részesei lehettek, akik tagjai voltak a Svájcban világbajnoki ezüstérmet szerzett válogatott keretének.
Tóth II József és Várhidi Pál évekig együtt készült a köztudatban Aranycsapatként emlegetett tizeneggyel, csak apró nüanszokon múlott, hogy őket nem emlegetik a „Mágikus Magyarok” között. Bár szűkebb környezetükben mindkettőjüket nagy tisztelet övezi, de mégsem kapták meg azt a megbecsülést az elmúlt évtizedekben, mint a többi csapattag, amit egyébként ők is kiérdemeltek.
A könyv a két elfeledett legenda előtt tiszteleg, bepillantást enged abba a korba, amikor még rang volt futballistának lenni Magyarországon.

Ma 2017. június 28., szerda, Levente és Irén napja van. Holnap Péter és Pál napja lesz.