.

Menü

Kocsis Sándor

Kocsis Sándor újratemetése
Kocsis Sándor újratemetése
A legenda hazatér
A legenda hazatér /portréfilm/

Partnereink

Prima Primissima Díj

Ferencvárosi Torna Club
Ferencvárosi Torna Club
FC Barcelona
FC Barcelona

Kárpátia Sport Polgári Társulás

Kárpátia Sport Polgári Társulás

Pécsi Sport Nonprofit Zrt.

Pécsi Sport Nonprofit Zrt.
Mi Együtt
Mi Együtt
Magyar Kanadai Kereskedelmi Kamara

Honlap
Könyvbemutató: Az Aranycsapat elfeledett legendái

Megjelent alapítványunk koordinátorának, Gál Lászlónak negyedik önálló könyve. Az Aranycsapat elfeledett legendái című mű Tóth II József és Várhidi Pál életét mutatja be. Az Aposztróf Kiadó gondozásában megjelent könyvhöz dr. Fenyvei Máté, 76-szoros válogatott balszélső, az Aranycsapat tagja írt ajánlást. Csepel, illetve Újpest polgármestere, Borbély Lénárd és Wintermantel Zsolt köszöntőiből kitűnik, hogy kerületükben milyen büszkék pályafutásukra, mennyire megbecsülik őket. Kű Lajosnak, alapítványunk elnökének invitálására Várhidi Pál közel egy évtizedig az Aranycsapat utazó nagykövete volt. Pali bácsi  tevékenységét külön fejezetben mutatja be a szerző. A könyv hivatalos bemutatója 2015. október 9-én, 16 órakor lesz a Csanádi Árpád Olimpiai Baráti Kör szervezésében.
A rendezvényre minden érdeklődő sportbarátot várnak a szervezők.

A könyvbemutatón készült képek itt megtekinthetők.
Fotók: Hetyei László és Róth TamásBuzánszky Jenő elhunytával az Aranycsapat utolsó még élő tagja is eltávozott közülünk, így az Aranycsapat már csak az égi futballpályákon ejti ámulatba a közönséget – írták és hangoztatták a média képviselői az Aranycsapat jobbhátvédjének 2015. január 11-én bekövetkezett halála után.
Való igaz, hogy a Londonban világraszóló győzelmet aratott, legendás Aranycsapatunk klasszikus tizenegyének utolsó képviselője is befejezte földi pályafutását. Viszont még ketten élnek azok közül, akik az ötvenes évek utolsó nagy futballsikerének részesei lehettek, akik tagjai voltak a Svájcban világbajnoki ezüstérmet szerzett válogatott keretének.
Tóth II József és Várhidi Pál évekig együtt készült a köztudatban Aranycsapatként emlegetett tizeneggyel, csak apró nüanszokon múlott, hogy őket nem emlegetik a „Mágikus Magyarok” között. Bár szűkebb környezetükben mindkettőjüket nagy tisztelet övezi, de mégsem kapták meg azt a megbecsülést az elmúlt évtizedekben, mint a többi csapattag, amit egyébként ők is kiérdemeltek.
A könyv a két elfeledett legenda előtt tiszteleg, bepillantást enged abba a korba, amikor még rang volt futballistának lenni Magyarországon.

 

Facebook oldalunk

www.facebook.com/aranycsapat.alapitvany

Névnap

Ma 2020. szeptember 20., vasárnap, Friderika napja van. Holnap Máté és Mirella napja lesz.

Szavazások

Ki volt az Aranycsapat utáni időszak legjobb magyar labdarúgója?
 

Könyv az Alapítványról

Kiemelt támogatóink

MLSZ
Magyar Labdarúgó Szövetség
Bethlen Gábor Alap
Bethlen Gábor Alap
MVM Magyar Villamos Művek Zrt.
MVM Magyar Villamos Művek Zrt.
 
Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt.
Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt.
bottom

Copyright © 2011 - 2020 Aranycsapat Alapítvány