.

Menü

Kocsis Sándor

Kocsis Sándor újratemetése
Kocsis Sándor újratemetése
A legenda hazatér
A legenda hazatér /portréfilm/

Partnereink

Prima Primissima Díj

Ferencvárosi Torna Club
Ferencvárosi Torna Club
FC Barcelona
FC Barcelona

Kárpátia Sport Polgári Társulás

Kárpátia Sport Polgári Társulás

Pécsi Sport Nonprofit Zrt.

Pécsi Sport Nonprofit Zrt.
Mi Együtt
Mi Együtt
Magyar Kanadai Kereskedelmi Kamara

Honlap
A "Fekete Párducra" emlékeztünk

Az idei év volt az első, mikor úgy emlékeztünk Grosics Gyulára, az Aranycsapat legendás hálóőrére, hogy Ő már nem lehetett közöttünk. Az Aranycsapat Alapítvány szervezésében barátok, ismerősök jöttek el 2014. február 4-én a budapesti Szent István-bazilikába, hogy együtt emlékezzenek a „Fekete Párduc” születésnapján. Kű Lajos, az alapítvány elnöke szívügyének tekinti, hogy Grosics Gyula születésnapjáról halála után is a méltó módon megemlékezzünk. 88. születésnapján még azzal váltunk el, hogy jövőre veletek ugyanitt, de ez a csodálatos álom már nem valósulhatott meg. Emléke örökké bennünk él.A Himnusz eléneklése után, Sinkovits-Vitay András színművész Kölcsey Ferenc költeményét el is szavalta. Rövid kultúrműsorként Tolcsvay Béla előadóművész énekét és Sinkovits-Vitay András szavalatát hallgattuk meg. Bevezetésképpen Fejes Norbert, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársa üdvözölte a jelenlévőket és mint a fiatalabb generáció tagja, rámutatott arra, hogy milyen fontos megőrizni értékrendünkben a múlt eseményeit, személyiségeit. Dr. Kőrösi Mária egyetemi docens beszédében méltatta az Aranycsapat Alapítvány több mint tíz éves munkásságát, melynek alapító tagja volt Grosics Gyula is. Kihangsúlyozta, hogy Kű Lajos volt válogatott labdarúgónak, az alapítvány elnökének köszönhetően az Aranycsapat mint példakép, mindig jelen van a fiatal sportolók életében. Megköszönte Kű Lajos fáradságot nem ismerő munkáját és további aktív tevékenységre bíztatta.
Kű Lajos beszédében kiemelte Grosics Gyula személyiségét, pályafutása egyes álomásain, rámutatott sportsikerei jelentőségeire és hazaszeretetére, mely minden embernek példa mutatást jelenthet. A legendás kapust 1952-ben, abban az évben választották az év sportolójává, amikor Magyarország történelmi sikert aratott a helsinki olimpián. 1959-ben az év labdarúgójának, 2011-ben a Nemzet Sportolói közé választották.
A megemlékezés után az Aranycsapat Alapítvány részéről Kű Lajos koszorúzott, a Kárpátia Sport Polgári Társulás részéről pedig Pallag György és Pint Tibor. A megemlékezésen tiszteletét tette Lomnici Zoltán jogász, a Legfelsőbb Bíróság egykori elnoke, Jónyer István világbajnok asztaliteniszező, Wichmann Tamás világbajnok kenus, Takács Tibor, a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület elnöke, Maracskó Tibor világbajnok öttusázó, Czibor Zsuzsa, Czibor Zoltán labdarúgó húga, Waszlavik László József rockzenész és dr. Horváth Lajos, az Aranycsapat Alapítvány tagja. A koszorúzás után Szűcs Ágoston, a Szent István-bazilika gondnokának vendégei, majd később a Kazinczy utcában Wichmann Tamás vendégei voltunk.

Pallag György
Kárpátia Sport Polgári Társulás
A megemlékezésen készült képek itt megtekinthetők.

 

Facebook oldalunk

www.facebook.com/aranycsapat.alapitvany

Névnap

Ma 2020. szeptember 20., vasárnap, Friderika napja van. Holnap Máté és Mirella napja lesz.

Szavazások

Ki volt az Aranycsapat utáni időszak legjobb magyar labdarúgója?
 

Könyv az Alapítványról

Kiemelt támogatóink

MLSZ
Magyar Labdarúgó Szövetség
Bethlen Gábor Alap
Bethlen Gábor Alap
MVM Magyar Villamos Művek Zrt.
MVM Magyar Villamos Művek Zrt.
 
Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt.
Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt.
bottom

Copyright © 2011 - 2020 Aranycsapat Alapítvány