.

Menü

Kocsis Sándor

Kocsis Sándor újratemetése
Kocsis Sándor újratemetése
A legenda hazatér
A legenda hazatér /portréfilm/

Partnereink

Prima Primissima Díj

Ferencvárosi Torna Club
Ferencvárosi Torna Club
FC Barcelona
FC Barcelona

Kárpátia Sport Polgári Társulás

Kárpátia Sport Polgári Társulás

Pécsi Sport Nonprofit Zrt.

Pécsi Sport Nonprofit Zrt.
Mi Együtt
Mi Együtt
Magyar Kanadai Kereskedelmi Kamara

Honlap
XI. Összmagyar Nemzeti Diáklabdarúgó Bajnokság

kep001.jpg2014. június 23-29. között immár tizenegyedik alkalommal kerültek megrendezésre az Aranycsapat Alapítvány szervezésében az Összmagyar Nemzeti Diáklabdarúgó Bajnokság magyarországi elődöntői, majd döntői. A határon túli előselejtezőket követően a két korosztály (15 év alattiak és 15-18 évesek) legjobb 8-8 csapata küzdött meg Erdélyből, Kárpátaljáról, Felvidékről és Délvidékről négy anyaországi helyszínen, Csongrádon, Gyulán, Pápán és Jászberényben a június 29-i budapesti döntőben való részvételért. Az összmagyar nemzeti torna megrendezését a Nemzetstratégiai Kutatóintézet kiemelten támogatta.

kep002.jpgA döntőknek az Iharos Sándor Margitszigeti Atlétikai Centrum adott otthont, melyet dr. Duray Miklós, a Nyugat-magyarországi Egyetem docense, a felvidéki magyarság jeles képviselője, valamint Kű Lajos, az Aranycsapat Alapítvány elnöke nyitotta meg, majd Sinkovits-Vitay András szavalata, illetve a magyar és a székely himnusz eléneklését követően Fráter Olivér, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettesének kezdőrúgása indította útjára a labdát.
Az általános iskolás korcsoportban Zenta és Sepsiszentgyörgy labdarúgó palántái között dőlt el az első hely sorsa nagyon szoros küzdelemben, hiszen a 2-2-es rendes játékidőt követően tizenegyes rúgásokra került sor, ahol a délvidéki fiatalok maradtak a higgadtabbak (4-1). Szintén délvidéki sikert hozott a középiskolások küzdelme, ahol Csóka csapata fölényes győzelmet aratott a felvidéki Borsi együttese felett (5-2).
kep003.jpgA díjátadón Schmitt Pál köztársasági elnök, kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke, Fráter Olivér, az NSKI elnökhelyettese, Takács Tibor, a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület elnöke és az FTC Baráti Kör tiszteletbeli elnöke, valamint Wichmann Tamás kilencszeres kenuvilágbajnok adták át az érmeket. Dr. Bácskai János, Ferencváros polgármestere és Melocco Miklós, Kossuth-díjas szobrászművész különdíjakkal jutalmazta a csapatokat, míg Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója 150 darab Palatinus Strandfürdőbe szóló belépőjeggyel ajándékozta meg a fiatalokat és kísérőiket. A záróünnepség részeként Döbrentei Kornél, Alternatív Kossuth-díjas író, költő előadta a kep004.jpg„Fekete Párduc” emlékére megírt új költeményét az Aranycsapat legendás kapusának lánya, Grosics Edina és unokája, Tamás jelenlétében. Kű Lajos megköszönte a részvételt a csapatoknak, a támogatóknak, valamint a rangos vendégeknek, akik jelenlétükkel megtisztelték a rendezvényt, illetve meghívta a jelenlévőket a rendezvény utáni fogadásra, melyhez az ellátást Jakab Ferenc, az esztergomi Padlizsán Étterem tulajdonosa biztosította. Zárszóként kiemelte, hogy munkatársaival a jövőben is a nemzet egyesítésén fog dolgozni „hittel, sporttal és kultúrával”.

Fejes Norbert

Harsányi György és Surányi Péter döntőkön készült képei itt megtekinthetők.

 

Facebook oldalunk

www.facebook.com/aranycsapat.alapitvany

Névnap

Ma 2020. október 22., csütörtök, Előd napja van. Holnap Gyöngyi napja lesz.

Szavazások

Ki volt az Aranycsapat utáni időszak legjobb magyar labdarúgója?
 

Könyv az Alapítványról

Kiemelt támogatóink

MLSZ
Magyar Labdarúgó Szövetség
Bethlen Gábor Alap
Bethlen Gábor Alap
MVM Magyar Villamos Művek Zrt.
MVM Magyar Villamos Művek Zrt.
 
Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt.
Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt.
bottom

Copyright © 2011 - 2020 Aranycsapat Alapítvány