Kű Lajos újabb rangos elismerése

Kü_arckép.jpg A Ferencváros egykori olimpiai ezüstérmes labdarúgója, aki az Aranycsapat Alapítvány elnökeként már több mint egy évtizede szervezi a Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokságot, nemrég újabb kitüntetést vehetett át, mely jelzi, hogy nemzetegyesítő törekvéseit széles körben elismerik. A Magyar Fiatalok Határok Nélkül Alapítvány az idén Kű Lajosnak ítélte oda a Magyar Fiatalokért Díjat, melyet a „Magyar kisebbség a nagyvilágban” című színvonalas konferencia keretében a Magyar Nemzeti Múzeum Pollack Mihály dísztermében adtak át.

Hogy mivel érdemelte ki ezt a kitüntetést? A díszoklevélen szereplő szöveg mindezt elárulja: „... azon kiemelkedő közéleti és szellemi tevékenységért, mely előmozdítja, segíti és ápolja az anyaországi és a határon kívül élő magyar fiatalok anyanyelvi művelődését, nemzeti kultúrájának elmélyítését, kapcsolatukat egymással és az anyaországgal.”
A MAGYAR FIATALOKÉRT DÍJ – amely pénz, vagy egyéb vagyoni juttatással nem jár – egy, a Magyar Fiatalokért Alapítvány szimbólumával díszített érem és oklevél az alapítvány egyik jelmondatával „Nisi Dominus custodierit domum, in vanum vigilant, qui custodiunt eum." (127. zsoltár) és egyéb díszítéssel.
A díjazottak a MAGYAR FIATALOKÉRT DÍJ-as, vagy a MAGYAR FIATALOKÉRT DÍJ kitüntetettje cím használatára jogosultak, és megilleti őket a Magyar Fiatalokért Alapítvány tiszteletbeli tagsága, valamint az ehhez járó kedvezmények.

Alapítványunk vezetője 2004-ben a Széchenyi Társaság Díja kitüntető elismerésben, majd
2008-ban Március 15-e Díj kitüntetésben részesült. Ezt követően a Történelmi Vitézi Rend tagjai közé fogadták. 2009. március 15-én szűkebb hazájában is elismerték munkásságát. A Fejér Megyei Közgyűlés a Fejér Megye Díszpolgára címet adományozta számára.
2011-ben újabb elismerés érte az alapítványt és annak elnökét. Prima Primissima Díjra jelölték a magyar sport kategóriában. Az egyik jelölő dr. Mádl Ferenc, egykori köztársasági elnök volt, aki folyamatosan nyomon követte az alapítvány tevékenységét.

GL

Harsányi György díjátadáson készült képei itt megtekinthetők.

Ma 2018. augusztus 20., hétfő, István napja van. Holnap Sámuel és Hajna napja lesz.