.

Menü

Kocsis Sándor

Kocsis Sándor újratemetése
Kocsis Sándor újratemetése
A legenda hazatér
A legenda hazatér /portréfilm/

Partnereink

Prima Primissima Díj

Ferencvárosi Torna Club
Ferencvárosi Torna Club
FC Barcelona
FC Barcelona

Kárpátia Sport Polgári Társulás

Kárpátia Sport Polgári Társulás

Pécsi Sport Nonprofit Zrt.

Pécsi Sport Nonprofit Zrt.
Mi Együtt
Mi Együtt
Magyar Kanadai Kereskedelmi Kamara

Honlap
Kű Lajos újabb rangos elismerése

Kü_arckép.jpg A Ferencváros egykori olimpiai ezüstérmes labdarúgója, aki az Aranycsapat Alapítvány elnökeként már több mint egy évtizede szervezi a Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokságot, nemrég újabb kitüntetést vehetett át, mely jelzi, hogy nemzetegyesítő törekvéseit széles körben elismerik. A Magyar Fiatalok Határok Nélkül Alapítvány az idén Kű Lajosnak ítélte oda a Magyar Fiatalokért Díjat, melyet a „Magyar kisebbség a nagyvilágban” című színvonalas konferencia keretében a Magyar Nemzeti Múzeum Pollack Mihály dísztermében adtak át.

Hogy mivel érdemelte ki ezt a kitüntetést? A díszoklevélen szereplő szöveg mindezt elárulja: „... azon kiemelkedő közéleti és szellemi tevékenységért, mely előmozdítja, segíti és ápolja az anyaországi és a határon kívül élő magyar fiatalok anyanyelvi művelődését, nemzeti kultúrájának elmélyítését, kapcsolatukat egymással és az anyaországgal.”
A MAGYAR FIATALOKÉRT DÍJ – amely pénz, vagy egyéb vagyoni juttatással nem jár – egy, a Magyar Fiatalokért Alapítvány szimbólumával díszített érem és oklevél az alapítvány egyik jelmondatával „Nisi Dominus custodierit domum, in vanum vigilant, qui custodiunt eum." (127. zsoltár) és egyéb díszítéssel.
A díjazottak a MAGYAR FIATALOKÉRT DÍJ-as, vagy a MAGYAR FIATALOKÉRT DÍJ kitüntetettje cím használatára jogosultak, és megilleti őket a Magyar Fiatalokért Alapítvány tiszteletbeli tagsága, valamint az ehhez járó kedvezmények.

Alapítványunk vezetője 2004-ben a Széchenyi Társaság Díja kitüntető elismerésben, majd
2008-ban Március 15-e Díj kitüntetésben részesült. Ezt követően a Történelmi Vitézi Rend tagjai közé fogadták. 2009. március 15-én szűkebb hazájában is elismerték munkásságát. A Fejér Megyei Közgyűlés a Fejér Megye Díszpolgára címet adományozta számára.
2011-ben újabb elismerés érte az alapítványt és annak elnökét. Prima Primissima Díjra jelölték a magyar sport kategóriában. Az egyik jelölő dr. Mádl Ferenc, egykori köztársasági elnök volt, aki folyamatosan nyomon követte az alapítvány tevékenységét.

GL

Harsányi György díjátadáson készült képei itt megtekinthetők.

 

Facebook oldalunk

www.facebook.com/aranycsapat.alapitvany

Névnap

Ma 2020. október 22., csütörtök, Előd napja van. Holnap Gyöngyi napja lesz.

Szavazások

Ki volt az Aranycsapat utáni időszak legjobb magyar labdarúgója?
 

Könyv az Alapítványról

Kiemelt támogatóink

MLSZ
Magyar Labdarúgó Szövetség
Bethlen Gábor Alap
Bethlen Gábor Alap
MVM Magyar Villamos Művek Zrt.
MVM Magyar Villamos Művek Zrt.
 
Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt.
Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt.
bottom

Copyright © 2011 - 2020 Aranycsapat Alapítvány