Budapestre jön a BL győztes FC Barcelona

Az augusztus végén megrendezésre kerülő I. Kocsis Sándor Emléktorna nívóját nagyban emeli, hogy időközben a tornán résztvevő FC Barcelona U-19-es csapata megnyerte az első alkalommal a fiatalok számára kiírt Bajnokok Ligáját. A svájci Nyonban megrendezett négyes döntőbe az Arsenalon keresztül vezetett az útjuk, ahol az elődöntőben a német Schalke 04 csapatát győzték le 1-0-ra. A másik ágon meglepetésre a nagy rivális Real Madrid 4-0 arányban alul maradt a portugál Benficával szemben. Jordi Vinyals edző fiaira komoly erőpróba várt a döntőben, amit ők kiválóan oldottak meg.

Az FC Barcelona BL győzelme Kű Lajos, az Aranycsapat Alapítvány elnöke számára is óriási örömet okozott, hiszen az első Kocsis Sándor Emléktornán már Európa első számú utánpótlás csapatát láthatják vendégül:

Jordi Vinyals

„Rendkívül örülök az FC Barcelona sikerének. A katalán csapat fiataljai, két héttel a spanyol bajnoki cím megnyerése után újabb diadalt arattak. A Svájcban megrendezett döntőben a Benficát győzték le imponáló 3-0 arányban a marokkói származású, de már spanyolnak számító Munir El Haddadi (felső képünkön) vezérletével. Amit ez fiú produkált, az káprázatos: adott egy gólpasszt és lőtt két gólt, az utóbbit saját térfeléről, átemelve a kint tartózkodó kapuson. A Puskás Ferenc-díjra érdemes megmozdulás volt. Telefonon gratuláltam a csapat vezetőjének, Silvio Eliasnak és rajta keresztül Jordi Vinyals edzőnek. Éppen egy évvel ezelőtt segítségükkel a helyszínen tanulmányozhattuk a Barcelona utánpótlás nevelésének működését. Óriási megtiszteltetés az Aranycsapat Alapítvány számára, hogy az I. Kocsis Sándor Emléktornán, augusztus végén, Budapesten ez a friss BL győztes csapat is részt vesz. A rendezvény Kocsis Sándor nevéhez méltó fog lenni.„

Ma 2018. december 15., szombat, Valér napja van. Holnap Etelka és Aletta napja lesz.