.

Menü

Kocsis Sándor

Kocsis Sándor újratemetése
Kocsis Sándor újratemetése
A legenda hazatér
A legenda hazatér /portréfilm/

Partnereink

Prima Primissima Díj

Ferencvárosi Torna Club
Ferencvárosi Torna Club
FC Barcelona
FC Barcelona

Kárpátia Sport Polgári Társulás

Kárpátia Sport Polgári Társulás

Pécsi Sport Nonprofit Zrt.

Pécsi Sport Nonprofit Zrt.
Mi Együtt
Mi Együtt
Magyar Kanadai Kereskedelmi Kamara

Honlap
IX. Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság felvidéki döntői

A Kárpátia Sport Polgári Társulás a Selye János Gimnázium aulájában 2013.október 25-én, immár 9. alkalommal nyitotta meg a Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság felvidéki sporteseményét. Magyar tannyelvű alap és középiskolák diákjai sakkban, asztaliteniszben és kézilabdában mérték össze erejüket. A verseny házigazdája immár 5. alkalommal a komáromi Selye János Gimnázium volt.
A versenyre több meghívott vendég érkezett, többek között Kű Lajos volt válogatott labdarúgó, az Aranycsapat Alapítvány elnöke, Wichmann Tamás 9- szeres kenu világbajnok, aki tagja a Hallhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének, Ballai Attila, a Magyar Nemzet sportrovatának vezetője, dr. Horváth Lajos sportorvos, az Aranycsapat Alapítványának tagja, Duray Miklós közíró, a Szövetség A Közös Célokért elnöke, Elek László katolikus esperes, Csiba Zoltán református lelkész, Fejes Tibor Kárpátalja képviselője, Bukovszky János a szentpéteri Kossányi József alapiskola és óvoda igazgatója, Lelkes Zsuzsa volt válogatott nyárasdi kézilabdázó, Pint János a Csallóközaranyosi Kézilabda Klub elnöke. Az ünnepélyes megnyitót Farkas Adrianna, a Selye János Gimnázium tanára vezette. A himnusz elhangzása után köszöntötte a megjelent vendégeket, majd tisztelettel megemlékezett Vlahy Jenő sportemberre, aki a naszvadi kézilabda megalapítója volt. Méltatta munkásságát, kitért sikereire és arra a példamutatásra, hogy betegsége alatt sem hagyta el a kézilabdát. Naszvadon róla nevezték el a sportcsarnokot. A közelmúltban távozott közülünk. Emlékét örökre megőrizzük és sikerei előtt tisztelgünk, melyet egyperces néma csenddel ki is nyilvánítottunk. A vendégek bemutatása után a gimnázium diákjai rövid kultúrműsorral kedveskedtek a jelenlévőknek. Előbb a SZEPTAKORD együttes Misák Bence megzenésítésében adták elő a Varázs című költeményt. Az együttes tagjai Misák Bence, Korpás Réka, Seszták Katalin, Orosz Jonatán, Sági Judit. Majd Melecsky Kristóf szavalta Reményik Sándor Ige című versét. Végül Korpás Réka zoboraljai népdalt énekelt.
Ezek után Kű Lajos köszöntötte a versenyzőket, és kitért rá, hogy a magyarországi döntőben már lesznek résztvevők a tengeren túlról is. Wichmann Tamás szintén köszöntötte a vendégeket, majd az „Értük szólt a himnusz” című könyvvel ajándékozta meg a verseny házigazdáját, a Selye János Gimnázium igazgatóját, Andruskó Imrét. Duray Miklós méltatta a versenyt és sportszerű versenyzést kívánt minden diáknak. Ezek után Andruskó Imre, a Selye János Gimnázium igazgatója üdvözölte a vendégeket, majd megnyitotta a versenyt. A jelen lévő egyházi méltóságok, Elek László katolikus esperes és Csiba Zoltán református lelkész áldásukat adták a versenyre. Utolsó szó jogán Pallag György, a Kárpátia Sport Polgári Társulás elnöke üdvözölte a vendégeket és bemutatta a versenybírókat. A versenyek kezdetét vették.

 

A felvidéki döntők eredményei itt megtekinthetők.
A sportversenyeken készült képek itt nézhetők meg.

 

Facebook oldalunk

www.facebook.com/aranycsapat.alapitvany

Névnap

Ma 2020. október 22., csütörtök, Előd napja van. Holnap Gyöngyi napja lesz.

Szavazások

Ki volt az Aranycsapat utáni időszak legjobb magyar labdarúgója?
 

Könyv az Alapítványról

Kiemelt támogatóink

MLSZ
Magyar Labdarúgó Szövetség
Bethlen Gábor Alap
Bethlen Gábor Alap
MVM Magyar Villamos Művek Zrt.
MVM Magyar Villamos Művek Zrt.
 
Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt.
Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt.
bottom

Copyright © 2011 - 2020 Aranycsapat Alapítvány