.

Menü

Kocsis Sándor

Kocsis Sándor újratemetése
Kocsis Sándor újratemetése
A legenda hazatér
A legenda hazatér /portréfilm/

Partnereink

Prima Primissima Díj

Ferencvárosi Torna Club
Ferencvárosi Torna Club
FC Barcelona
FC Barcelona

Kárpátia Sport Polgári Társulás

Kárpátia Sport Polgári Társulás

Pécsi Sport Nonprofit Zrt.

Pécsi Sport Nonprofit Zrt.
Mi Együtt
Mi Együtt
Magyar Kanadai Kereskedelmi Kamara

Honlap
Kanadából is jönnek az összmagyar diákbajnokságra

Immár Észak-Amerika is csatlakozott az eddigi Kárpát-medenceiről „csupán” Összmagyar Nemzeti Diákbajnokságra keresztelt kezdeményezéshez. Velük együtt 250 fiatal és kísérőjük érkezik november 22-24. között Pécsre, ahol az Aranycsapat Alapítvány és a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. által szervezendő viadalon asztaliteniszben, birkózásban, kézilabdában, sakkban és szellemi vetélkedőn mérik össze tudásukat a versenyzők, akik a sportversenyek közben Pécs város kulturális értékeivel is megismerkednek.

Éppen tíz esztendeje hívta életre Kű Lajos, a Ferencváros Székesfehérvárról induló egykori  kiváló válogatott futballistája az Aranycsapat Alapítványt, mely azóta szervezi a Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokságot. Az idén Pécs vállalta a több regionális selejtezőt követő döntő házigazdaszerepét. További változás, hogy újabb földrészként Észak-Amerika is csatlakozik a négy sportágat magába foglaló viadalhoz.
​„A név egyszerűen Összmagyar Nemzeti Diákbajnokságra változik, hiszen már nem csak a Kárpát-medencéből várunk az anyaországon kívül élő fiatalokat” ​- újságolta büszkén Kű Lajos, hozzátéve, hogy az előkészületeket látva Pécs méltó és nívós rendezőként csatlakozik a sorba.
A sportember a nyáron az Egyesült Államokban és Kanadában kereste fel a legnagyobb magyar közösségeket. New Yorkban, Torontóban, Ottawában, valamint Montrealban tartott előadásokat a helyi szervezeteknek, rendkívül fontosnak tartva, hogy Burgenland, Felvidék, Kárpátalja, Erdély és Délvidék mellett végre Amerika is bekapcsolódjon a diákbajnokság rendszerébe, hiszen ezen a területen is népes közösség őrzi a magyar gyökereket. Innen végül nyolc gyerek jöhet a baranyai megyeszékhelyre, ahol november 22-24. között. rendezik meg a négy sportág és a szellemi vetélkedő döntőit.
A program november 22-én, pénteken este egy, a város kulturális és sportéletéből is ízelítőt adó műsorral tarkított ünnepélyes megnyitóval indul, majd szombat reggel a dzsámiban ökumenikus istentisztelettel folytatódik. Ezt követően indulnak a sportversenyek: az asztaliteniszezők a PTE Pollack-csarnokában, a birkózók és kézilabdázók a Lauber Dezső Sportcsarnokban, a sakkozók pedig a Baptista Szeretetszolgálat Széchenyi István Gimnáziuma, Szakközépiskolája, Általános Iskolája és Sportiskolája (volt TÁSI) nemrég megújult Radnóti utcai sportlétesítményében mérik össze erejüket, tudásukat. Szombat este az érkező régiók rövid kulturális bemutatkozása, illetve az idén a Szent István, Gárdonyi Géza, Hunyadi János, Aranycsapat és Zsolnay témaköröket körülölelő műveltségi-történelmi vetélkedő színesíti a programot, amely vasárnap délután ünnepélyes díjkiosztóval zárul.

(Forrás: Szűcs Zsolt)

 

Facebook oldalunk

www.facebook.com/aranycsapat.alapitvany

Névnap

Ma 2020. október 22., csütörtök, Előd napja van. Holnap Gyöngyi napja lesz.

Szavazások

Ki volt az Aranycsapat utáni időszak legjobb magyar labdarúgója?
 

Könyv az Alapítványról

Kiemelt támogatóink

MLSZ
Magyar Labdarúgó Szövetség
Bethlen Gábor Alap
Bethlen Gábor Alap
MVM Magyar Villamos Művek Zrt.
MVM Magyar Villamos Művek Zrt.
 
Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt.
Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt.
bottom

Copyright © 2011 - 2020 Aranycsapat Alapítvány