Sakk, asztalitenisz és kézilabda döntők Felvidéken

Október 25-én három sportágban is megrendezik a felvidéki kvalifikációs versenyeket a IX. Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság keretében. A tét nagy, hiszen a legjobbak jogot szereznek, hogy részt vehessenek a diákbajnokság magyarországi döntőin, melyeket 2013-ban Pécs városában rendeznek meg.  A Kárpátia Sport Polgári Társulás, a Selye János Gimnázium Komárom, a Kossányi József Alapiskola és óvoda Szentpéter,
Csallóközaranyos község, az Egy Jobb Komáromért Polgári Kezdeményezés
és a Felvidék.ma hírportál szeretettel várja a sakkban, asztaliteniszben és leány kézilabdában induló sportolókat. A versenyeknek Komárom, Szentpéter és Csallóközaranyos ad otthont.

Az ünnepélyes megnyitóra a Selye János Gimnázium aulájában kerül sor. A versenyeket az Aranycsapat Alapítvány elnöke, Kű Lajos fogja megnyitni. Számos díszvendége is lesz a felvidéki sporttalálkozónak, így Jónyer István világ- és Európa-bajnok asztaliteniszező, Wichman Tamás kilencszeres világbajnok, Európa-bajnok és olimpiai ezüstérmes kenus és nem utolsó sorban Várhidi Pál, az Aranycsapat egykori tagja, az Újpest legendás edzője, az Aranycsapat Alapítvány utazó nagykövete.
A felvidéki versennyel lezárulnak a magyarországi döntők előselejtezői és kialakul a november 22-24 között Pécsen megrendezésre kerülő IX. Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság döntőinek mezőnye. A tornára a tengerentúlról, Kanadából és az Egyesült Államokból is érkeznek versenyzők, azaz a diákbajnokság már kinőtte a Kárpát-medencét, új időszámítás kezdődik, hiszen a rendezvény neve Összmagyar Nemzeti Diákbajnokságra változik.

A felvidéki döntők meghívója, programja és a versenykiírások itt megtekinthetők.

Ma 2018. október 18., csütörtök, Lukács napja van. Holnap Nándor napja lesz.