.

Menü

Kocsis Sándor

Kocsis Sándor újratemetése
Kocsis Sándor újratemetése
A legenda hazatér
A legenda hazatér /portréfilm/

Partnereink

Prima Primissima Díj

Ferencvárosi Torna Club
Ferencvárosi Torna Club
FC Barcelona
FC Barcelona

Kárpátia Sport Polgári Társulás

Kárpátia Sport Polgári Társulás

Pécsi Sport Nonprofit Zrt.

Pécsi Sport Nonprofit Zrt.
Mi Együtt
Mi Együtt
Magyar Kanadai Kereskedelmi Kamara

Honlap
Isten éltessen, Lajos!
65. születésnapját ünnepelte Kű Lajos, alapítványunk elnöke. Ebből az alkalomból Takács Tibor, a Nagy Béla Fradi Hagyományőrző Egyesület elnöke szervezésében tisztelői és barátai köszöntötték a Ferencváros egykori válogatott labdarúgóját, olimpiai ezüstérmesét. Jelenleg minden energiáját a Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság szervezésére fordítja, a sport és kultúrán át megvalósuló nemzetegyesítést tartja élete fő céljának. Tíz éve vezeti az Aranycsapat Alapítványt, melynek alapítói Puskás Ferenc és Grosics Gyula, az Aranycsapat legendás játékosai voltak.

Kű Lajos egykor és ma
A születésnapi összejövetelen számos sportember, közéleti személyiség, művész köszöntötte az ünnepeltet. Először Takács Tibor idézte fel Kű Lajos életpályáját, megköszönve neki mindazt, melyet a Ferencvárosért és a magyar labdarúgásért tett.  A Fővárosi Önkormányzat nevében dr. Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes, a Ferencvárosi Önkormányzat nevében dr. Bácskai János polgármester méltatta Kű Lajos tevékenységét. Az FTC Baráti Kör nevében Rudas Ferenc elnök és Hélisz József főtitkár köszöntötte az egyesület egykori üdvöskéjét. Külön kiemelték Kű Lajos érdemeit Kocsis Sándor hamvainak hazahozatalában játszott szerepéért, kitartásáért. Ezzel a Fradi tábornak hihetetlen örömet szerzett.
Az Olimpiai Bajnokok Klubja képviseletében Ambrus Miklós, olimpiai bajnok vízilabdázó fejezte ki jókívánságait.
Grosics Gyula, a Nemzet Sportolója szintén felidézte emlékeit Kű Lajosról, akinek korábbi disszidálásához is segítséget nyújtott, támogatva ezzel érvényesülését nyugaton. Lajos nem okozott csalódást, bő egy évvel később már BEK-döntőben szerepelt az FC Bruges színeiben a Wembley-stadionban. Ezenkívül még számos sportoló köszöntötte az ünnepeltet, így dr. Fenyvesi Máté, az FTC válogatott labdarúgója, Jónyer István és Faházi János asztalitenisz legendák, Martos Győző, egykori Fradi-klubtárs, valamint üzenetet küldött Kubatov Gábor, az FTC elnöke is, aki személyesen nem tudott jelen lenni az ünnepségen. (Kubatov Gábor üzenete itt olvasható.)
Melocco Miklós szobrászművész és Tolcsvay Béla énekművész szintén megtisztelte a Ferencváros egykori kiválóságát, aki ma a határon túli és az anyaországi magyarság összefogása érdekében fejti ki tevékenységet.
Végül, de nem utolsó sorban alapítványunk képviseletében dr. Kőrösi Mária, Gál László, dr. Horváth Lajos és Krausz József köszöntötte elnökünket, további közös sikereket és eredményes együttműködést kívánva egymásnak.
A hivatalos rész után a vendégek kötetlenül, régi sztorikat felidézve folytatták az ünneplést. A hangulatot tovább fokozta Marton János kiváló harmonika játékával, a közismert magyar nóták mellett természetesen felcsendültek az örökzöld Fradi-dalok is. A jelenlévők szívből énekelték: "Fradi volt, Fradi lesz..."

G.L.

A születésnapi ünnepség képei itt megtekinthetők. Fotó: Gál László és Marton János

 

Facebook oldalunk

www.facebook.com/aranycsapat.alapitvany

Névnap

Ma 2020. október 22., csütörtök, Előd napja van. Holnap Gyöngyi napja lesz.

Szavazások

Ki volt az Aranycsapat utáni időszak legjobb magyar labdarúgója?
 

Könyv az Alapítványról

Kiemelt támogatóink

MLSZ
Magyar Labdarúgó Szövetség
Bethlen Gábor Alap
Bethlen Gábor Alap
MVM Magyar Villamos Művek Zrt.
MVM Magyar Villamos Művek Zrt.
 
Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt.
Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt.
bottom

Copyright © 2011 - 2020 Aranycsapat Alapítvány