.

Menü

Kocsis Sándor

Kocsis Sándor újratemetése
Kocsis Sándor újratemetése
A legenda hazatér
A legenda hazatér /portréfilm/

Partnereink

Prima Primissima Díj

Ferencvárosi Torna Club
Ferencvárosi Torna Club
FC Barcelona
FC Barcelona

Kárpátia Sport Polgári Társulás

Kárpátia Sport Polgári Társulás

Pécsi Sport Nonprofit Zrt.

Pécsi Sport Nonprofit Zrt.
Mi Együtt
Mi Együtt
Magyar Kanadai Kereskedelmi Kamara

Honlap
Kárpát-medencei diáksportolók randevúja Kőszegen

November 16-18-a között már nyolcadik alkalommal találkoznak a Kárpát-medence ifjú sportolói a Vas megyei Kőszegen. Kű Lajos, a Ferencváros egykori válogatott játékosa, olimpiai ezüstérmese, aki a kezdetektől alapítványunk elnöke is, hívta életre a diákjátékokat, melyek a kezdeti években szintén Vas megyében, az Európa-hírű fürdővárosban, Bükön kerültek megrendezésre. A vendégszeretet nyolc éve változatlan, az idén egy nem mindennapi jubileum teszi még ünnepélyesebbé az összmagyar diákbajnokság küzdelmeit. A Kőszegi SE 2012-ben ünnepli alakulásának 100. évfordulóját, november 16-án már délelőtt megkezdődnek az ünnepségek. Először a tavaly hazatért olimpiai bajnok labdarúgó, Lóránt Gyula sírjánál tartanak megemlékezést, majd a város sporttörténetét bemutató kiállítást nyitja meg Jenkei Ede, a kőszegi sport legendája. A kiváló sportkrónikásnak ez alkalomra könyve jelenik meg az eseményekben bővelkedő száz év történéseiről. Délután díszközgyűlésen találkoznak a város jelenlegi és egykori sportolói.
A jubileumi év záró rendezvénye pedig péntek este veszi kezdetét, amikor megérkeznek a sportdelegációk Délvidékről, Felvidékről, Erdélyből és Kárpátaljáról, hogy kezdetét vegye a VIII. Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság. A sportágak változatlanok: asztalitenisz, birkózás, leány kézilabda és sakk. Ökumenikus istentisztelettel indul a szombati program, majd huszárok felvezetésével a várhoz vonulnak a delegációk, hogy koszorúzással tisztelegjenek a hős várvédő Jurisics Miklós emléke előtt. Lendvai Zoltán rédicsi plébános úr jóvoltából ismét egy nagyszerű gördeszka sportbemutatóban lehet részük a jelenlévőknek.
Az ünnepélyes megnyitót követően először a sakk, majd az asztalitenisz küzdelmei kezdődnek meg. A napot az irodalmi-történelmi vetélkedő zárja. Itt mutatják be a csapatok produkciójukat is.
Vasárnap a birkózásé és a kézilabdáé lesz a főszerep. Két egykori kiváló sportolónk is fővédnöki szerepet vállalt:  Farkas Ágnes olimpiai- és vb-ezüstérmes kézilabdázó és Jónyer István világbajnok asztaliteniszező. A velük való találkozás óriási élményt jelenthet a fiataloknak.
Kű Lajos 2003-ban, Székelyudvarhelyen az első megnyitóünnepségen így fogalmazta meg a rendezvény célkitűzéseit: "A Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság célja, hogy a sport és a hozzá kapcsolódó kulturális események segítségével közelebb hozza egymáshoz a magyarlakta nemzetrészeket, így erősítjük a nemzeti öntudat és együvé tartozás érzését. Ugyanakkor tisztelgünk nemzetünk jeles történelmi személyiségei előtt, a jövőnek pedig neveljük az ifjúságot.”
A célok azóta sem változtak. A mottónk már jól ismert: "Hittel, sporttal és kultúrával"


G.L.
A rendezvény plakátja itt megtekinthető.

 

Facebook oldalunk

www.facebook.com/aranycsapat.alapitvany

Névnap

Ma 2020. augusztus 10., hétfő, Lőrinc napja van. Holnap Zsuzsanna és Tiborc napja lesz.

Szavazások

Ki volt az Aranycsapat utáni időszak legjobb magyar labdarúgója?
 

Könyv az Alapítványról

Kiemelt támogatóink

MLSZ
Magyar Labdarúgó Szövetség
Bethlen Gábor Alap
Bethlen Gábor Alap
MVM Magyar Villamos Művek Zrt.
MVM Magyar Villamos Művek Zrt.
 
Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt.
Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt.
bottom

Copyright © 2011 - 2020 Aranycsapat Alapítvány