.

Menü

Kocsis Sándor

Kocsis Sándor újratemetése
Kocsis Sándor újratemetése
A legenda hazatér
A legenda hazatér /portréfilm/

Partnereink

Prima Primissima Díj

Ferencvárosi Torna Club
Ferencvárosi Torna Club
FC Barcelona
FC Barcelona

Kárpátia Sport Polgári Társulás

Kárpátia Sport Polgári Társulás

Pécsi Sport Nonprofit Zrt.

Pécsi Sport Nonprofit Zrt.
Mi Együtt
Mi Együtt
Magyar Kanadai Kereskedelmi Kamara

Honlap
Felvidéki sakk és asztalitenisz döntők

2012. október 12-én az Aranycsapat Alapítvány kezdeményezésére, a révkomáromi Kárpátiasport polgári társulás az idei évben, a szentpéteri Kossányi József Alapiskolával és Óvodával valamint a révkomáromi Selye János Gimnáziummal együtt nyolcadik alkalommal rendezte meg a Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokságot sakk és asztalitenisz sportágakban. A verseny megnyitójára a révkomáromi Selye János Gimnázium aulájában került sor.

A nemzeti himnusz elhangzása után a gimnázium tanulói, Bukovszky Gergely és Korpás Réka adtak kultúrműsort, majd Farkas Adriana, a gimnázium tanárnője mutatta be a vendégeket. Budapestről érkezett Kű Lajos, az Aranycsapat alapítvány elnöke, valamint Krausz József az alapítvány tagja. Jelen volt a Selye János Gimnázium igazgatója Andruskó Imre, a református egyház részéről Csiba Zoltán lelkész, Száraz István mérnök, a középiskolások részére megrendezett asztalitenisz verseny főbírója, Olláry Péter mérnök a révkomáromi sakk club elnöke, a sakk verseny főbírója, Csémi Vilma gyógyszerész, Grosch Péter mérnök, a Kárpátiasport polgári társulás tagjai és Pallag György mérnök. a Kárpátiasport polgári társulás elnöke. Dr.Bukovszky János. a Kossányi József Alapiskola és Óvoda igazgatója a helyszínen, Szentpéteren várta az alapiskolás asztaliteniszezők érkezését. Elsőként Andruskó Imre a gimnázium igazgatója üdvözölte a szép számmal megjelent sportolókat és sportvezetőket. Örömmel fejtette ki, hogy a gimnázium immár negyedik alkalommal ad otthont ennek a rendezvénynek, és a jövőben is szívesen vállalják a házigazda szerepét. Kű Lajos ünnepi megnyitó beszédében utalt arra, milyen fontos a nemzeti összefogás, és ennek tükrében milyen jelentős feladata van ennek a versenynek. Csiba Zoltán református lelkész beszédében rámutatott arra, milyennek kell lenni egy jó sportolónak és áldását adta a versenyre. Végül a megnyitó záró pontjában Pallag György mindenkinek sikeres versenyzést kívánt és tájékoztatta a versenyzőket a helyszínekről.
A sakkverseny helyszíne a gimnázium aulája volt. A versenyzők 9.30-kor ültek asztalhoz a hét fordulós, svájci rendszerben rendezett verseny lebonyolításához. A játékidő 2x20 perc volt. Az alapiskolások versenyére 19 iskolából 64 versenyző jelentkezett, ebből 56 fiú és 8 lány. A fiúk között szerepelt Viczencz Péter országos 3. helyezett, a révkomáromi Jókai Mór Alapiskola tanulója és Molnár Ernő országos 3. helyezett, a csilizradványi Kóczán Mór Alapiskola tanulója is.

Szemben, középen Kántor Gergő a verseny győztese Olláry Péter mérnök, a verseny főbírója Viczencz Péter eredményét írja be

A középiskolás diákok versenyére 6 iskolából 20 diák jelentkezett, ebből 15 fiú és 5 lány. A verseny erős volt hiszen asztalhoz ült Balogh Péter, a révkomáromi Selye János Gimnázium tanulója, országos 3. helyezett, Takács László, a Dunaszerdahelyi Magángimnázium tanulója országos 3. helyezett, országos válogatott, Kolodits Renáta, a szenci Szenczi Molnár Albert Gimnázium tanulója, országos bajnok és válogatott és Kráľ Klaudia, a révkomáromi Selye János Gimnázium tanulója, országos bajnok.

Balról: Halász Ádám, Zsitva Norbert, Takács László, Vörös Gellért, Balogh Péter

Jobbról: Száraz István mérnök, a verseny főbírója, Krausz József, Kű Lajos, Lencsés László, az érsekújvári Jedlik Ányos Szakközépiskolából

A középiskolás diákok asztalitenisz versenyére 14 iskola 36 versenyzője nevezett be. Száraz István mérnök vezetése alatt 30 fiú és 6 lány állt az asztalokhoz. A küzdelmek 4 asztal mellett folytak. A lányoknál Anda Tamara, az érsekújvári Pázmány Péter Gimnázium versenyzője megvédte tavalyi elsőségét. A fiúknál Piatrik László, a lévai Czeglédi Péter Református Gimnázium versenyzője végzett az első helyen.

Anda Tamara, Pázmány Péter Gimnázium Érsekújvár A középiskolás fiúk versenye

Az alapiskolások asztalitenisz versenyének a szentpéteri Kossányi József Alapiskola és Óvoda adott otthont. Dr. Bukovszky János, az iskola igazgatója és egyben a verseny főbírója 13 alapiskolából 55 diákot látott vendégül. A csodálatos sportcsarnokban 10 asztalnál 38 fiú és 17 lány kezdte meg a küzdelmeket. A lányok küzdelmét Görföl Viktória, a nagymácsédi Mészáros Dávid Alapiskola versenyzője nyerte, míg a fiúknál Pintér Patrik, szintén a nagymácsédi Mészáros Dávid Alapiskola versenyzője diadalmaskodott.

Dr. Bukovszky János az eredményeket írja be Az alapiskolások versenye a szentpéteri Kossányi József Alapiskolában

Minden versenyzőnek gratulálunk, az 1. és 2. helyezettek továbbjutottak a magyarországi döntőbe, melyet 2012. november 17-18-án rendeznek meg Kőszegen.

Pallag György
Kárpátiasport polgári társulás

A bajnokság emléklapja itt látható.

A bajnokság összesített eredményei itt olvashatók.

A sakk és asztalitenisz versenyen készült képek itt tekinthetők meg.

 

Facebook oldalunk

www.facebook.com/aranycsapat.alapitvany

Névnap

Ma 2020. augusztus 10., hétfő, Lőrinc napja van. Holnap Zsuzsanna és Tiborc napja lesz.

Szavazások

Ki volt az Aranycsapat utáni időszak legjobb magyar labdarúgója?
 

Könyv az Alapítványról

Kiemelt támogatóink

MLSZ
Magyar Labdarúgó Szövetség
Bethlen Gábor Alap
Bethlen Gábor Alap
MVM Magyar Villamos Művek Zrt.
MVM Magyar Villamos Művek Zrt.
 
Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt.
Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt.
bottom

Copyright © 2011 - 2020 Aranycsapat Alapítvány