Felvidéki sakk és asztalitenisz döntők

2012. október 12-én az Aranycsapat Alapítvány kezdeményezésére, a révkomáromi Kárpátiasport polgári társulás az idei évben, a szentpéteri Kossányi József Alapiskolával és Óvodával valamint a révkomáromi Selye János Gimnáziummal együtt nyolcadik alkalommal rendezte meg a Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokságot sakk és asztalitenisz sportágakban. A verseny megnyitójára a révkomáromi Selye János Gimnázium aulájában került sor.

A nemzeti himnusz elhangzása után a gimnázium tanulói, Bukovszky Gergely és Korpás Réka adtak kultúrműsort, majd Farkas Adriana, a gimnázium tanárnője mutatta be a vendégeket. Budapestről érkezett Kű Lajos, az Aranycsapat alapítvány elnöke, valamint Krausz József az alapítvány tagja. Jelen volt a Selye János Gimnázium igazgatója Andruskó Imre, a református egyház részéről Csiba Zoltán lelkész, Száraz István mérnök, a középiskolások részére megrendezett asztalitenisz verseny főbírója, Olláry Péter mérnök a révkomáromi sakk club elnöke, a sakk verseny főbírója, Csémi Vilma gyógyszerész, Grosch Péter mérnök, a Kárpátiasport polgári társulás tagjai és Pallag György mérnök. a Kárpátiasport polgári társulás elnöke. Dr.Bukovszky János. a Kossányi József Alapiskola és Óvoda igazgatója a helyszínen, Szentpéteren várta az alapiskolás asztaliteniszezők érkezését. Elsőként Andruskó Imre a gimnázium igazgatója üdvözölte a szép számmal megjelent sportolókat és sportvezetőket. Örömmel fejtette ki, hogy a gimnázium immár negyedik alkalommal ad otthont ennek a rendezvénynek, és a jövőben is szívesen vállalják a házigazda szerepét. Kű Lajos ünnepi megnyitó beszédében utalt arra, milyen fontos a nemzeti összefogás, és ennek tükrében milyen jelentős feladata van ennek a versenynek. Csiba Zoltán református lelkész beszédében rámutatott arra, milyennek kell lenni egy jó sportolónak és áldását adta a versenyre. Végül a megnyitó záró pontjában Pallag György mindenkinek sikeres versenyzést kívánt és tájékoztatta a versenyzőket a helyszínekről.
A sakkverseny helyszíne a gimnázium aulája volt. A versenyzők 9.30-kor ültek asztalhoz a hét fordulós, svájci rendszerben rendezett verseny lebonyolításához. A játékidő 2x20 perc volt. Az alapiskolások versenyére 19 iskolából 64 versenyző jelentkezett, ebből 56 fiú és 8 lány. A fiúk között szerepelt Viczencz Péter országos 3. helyezett, a révkomáromi Jókai Mór Alapiskola tanulója és Molnár Ernő országos 3. helyezett, a csilizradványi Kóczán Mór Alapiskola tanulója is.

Szemben, középen Kántor Gergő a verseny győztese Olláry Péter mérnök, a verseny főbírója Viczencz Péter eredményét írja be

A középiskolás diákok versenyére 6 iskolából 20 diák jelentkezett, ebből 15 fiú és 5 lány. A verseny erős volt hiszen asztalhoz ült Balogh Péter, a révkomáromi Selye János Gimnázium tanulója, országos 3. helyezett, Takács László, a Dunaszerdahelyi Magángimnázium tanulója országos 3. helyezett, országos válogatott, Kolodits Renáta, a szenci Szenczi Molnár Albert Gimnázium tanulója, országos bajnok és válogatott és Kráľ Klaudia, a révkomáromi Selye János Gimnázium tanulója, országos bajnok.

Balról: Halász Ádám, Zsitva Norbert, Takács László, Vörös Gellért, Balogh Péter

Jobbról: Száraz István mérnök, a verseny főbírója, Krausz József, Kű Lajos, Lencsés László, az érsekújvári Jedlik Ányos Szakközépiskolából

A középiskolás diákok asztalitenisz versenyére 14 iskola 36 versenyzője nevezett be. Száraz István mérnök vezetése alatt 30 fiú és 6 lány állt az asztalokhoz. A küzdelmek 4 asztal mellett folytak. A lányoknál Anda Tamara, az érsekújvári Pázmány Péter Gimnázium versenyzője megvédte tavalyi elsőségét. A fiúknál Piatrik László, a lévai Czeglédi Péter Református Gimnázium versenyzője végzett az első helyen.

Anda Tamara, Pázmány Péter Gimnázium Érsekújvár A középiskolás fiúk versenye

Az alapiskolások asztalitenisz versenyének a szentpéteri Kossányi József Alapiskola és Óvoda adott otthont. Dr. Bukovszky János, az iskola igazgatója és egyben a verseny főbírója 13 alapiskolából 55 diákot látott vendégül. A csodálatos sportcsarnokban 10 asztalnál 38 fiú és 17 lány kezdte meg a küzdelmeket. A lányok küzdelmét Görföl Viktória, a nagymácsédi Mészáros Dávid Alapiskola versenyzője nyerte, míg a fiúknál Pintér Patrik, szintén a nagymácsédi Mészáros Dávid Alapiskola versenyzője diadalmaskodott.

Dr. Bukovszky János az eredményeket írja be Az alapiskolások versenye a szentpéteri Kossányi József Alapiskolában

Minden versenyzőnek gratulálunk, az 1. és 2. helyezettek továbbjutottak a magyarországi döntőbe, melyet 2012. november 17-18-án rendeznek meg Kőszegen.

Pallag György
Kárpátiasport polgári társulás

A bajnokság emléklapja itt látható.

A bajnokság összesített eredményei itt olvashatók.

A sakk és asztalitenisz versenyen készült képek itt tekinthetők meg.

Ma 2018. december 15., szombat, Valér napja van. Holnap Etelka és Aletta napja lesz.