Kocsis Sándor újratemetésének előkészítése

2012. április 5-én az Aranycsapat Alapítvány meghívására Magyarországra érkezik az 1979-ben, Barcelonában elhunyt egykori kiváló jobbösszekötő, Kocsis Sándor fia, ifj. Kocsis Sándor és felesége, Maria Dolores Villa Ubiergo asszony. Alapítványunk elnöke, Kű Lajos többnapos programot szervezett a Kocsis házaspárnak, melyek során az Aranycsapat egyetlen még idegen földben nyugvó tagjának újratemetésével kapcsolatos teendőket szeretnék végleges formába önteni. A temetés időpontja, a búcsúztatás helye, a sírhely, a szertartás menete mind-mind nagyon lényeges dolog, melyek egyeztetése a következő napokban minden bizonnyal megtörténik.

Várhidi Pál, ifj. Kocsis Sándor és Kű Lajos 2009 után újra találkoznak

Ifj. Kocsis Sándor és feleségének első útja – rögtön Budapestre érkezésük után – a Parlamentbe vezet. Itt Kű Lajos, az Aranycsapat Alapítvány elnöke és Várhidi Pál, az Aranycsapat tagja, „Kocka” egykori játékostársa kíséretében 13 órakor dr. Kövér László, a Parlament házelnöke, ideiglenes köztársasági elnök, valamint kabinetfőnöke, dr. Veress László fogadja a küldöttséget.
Este a Hotel Gellért éttermében Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke díszvacsorát ad ifj. Kocsis Sándor és felesége tiszteletére. Jelen lesznek többek között Tarlós István főpolgármester, dr. Bácskai János IX. kerületi polgármester és Nyíri Zoltán elnöki tanácsadó.
Nagyszombaton, 10 órakor Snell György, a Szent István-bazilika plébánosa bemutatja vendégeinknek hazánk egyik építészeti csodáját, majd az altemplomban ifj. Kocsis Sándor kiválasztja édesapja sírhelyét.
A bazilikában tett látogatás után díszebéd keretében a belvárosi Hotel President étteremben számos, az újratemetés szempontjából fontos személyekkel találkozik a Kocsis házaspár és Kű Lajos. Berzi Sándor, az MLSZ alelnöke, Bánki Erik, az Országgyűlés sportbizottságának elnöke, Gács Pál, a Bp. Honvéd ügyvezető igazgatója és Kovács Róbert kőbányai polgármester mellett egykori sportolók is jelen lesznek. Így Grosics Gyula, Várhidi Pál és Rudas Ferenc labdarúgók, valamint Jónyer István világbajnok asztaliteniszező.
Ifj. Kocsis Sándor és felesége szabadidejükben rokonlátogatásokon vesznek részt, rég nem látott barátokat keresnek fel. Hétfő hajnalban, remélhetőleg eredményes megbeszélések után indulnak vissza Barcelonába.

Ma 2020. február 21., péntek, Eleonóra és Zelmira napja van. Holnap Gerzson napja lesz.