.

Menü

Kocsis Sándor

Kocsis Sándor újratemetése
Kocsis Sándor újratemetése
A legenda hazatér
A legenda hazatér /portréfilm/

Partnereink

Prima Primissima Díj

Ferencvárosi Torna Club
Ferencvárosi Torna Club
FC Barcelona
FC Barcelona

Kárpátia Sport Polgári Társulás

Kárpátia Sport Polgári Társulás

Pécsi Sport Nonprofit Zrt.

Pécsi Sport Nonprofit Zrt.
Mi Együtt
Mi Együtt
Magyar Kanadai Kereskedelmi Kamara

Honlap
Emlékezés az évszázad mérkőzésére

Az Aranycsapat Alapítvány Csepelen tartotta megemlékezését az "évszázad mérkőzésére", a felejthetetlen találkozó 59. évfordulóján. Előtte az emlékezők a Szent István-bazilikában megkoszorúzták Puskás Ferenc és most első ízben Kocsis Sándor sírját. Grosics Gyula és Tóth II József betegsége, Buzánszky Jenő pedig egyéb elfoglaltsága miatt nem tudott jelen lenni az eseményen, viszont ott volt Várhidi Pál, aki a kispadon izgulta végig a mérkőzést és dr. Fenyvesi Máté, aki szintén az Aranycsapat keretéhez tartozott. Kű Lajos kezdeményezésére alapítványunk 2003-től minden évben megemlékezik a magyar labdarúgó válogatott világraszóló diadaláról.

Grosics – Buzánszky, Lóránt, Lantos – Bozsik, Zakariás – Budai, Kocsis, Hidegkuti, Puskás, Czibor. Ez a nevezetes alakulat futballtörténelmet írt azzal, hogy saját hazájában legyőzte a futball tanítómestereit, először a kontinens válogatottjai közül.  Ezzel a győzelemmel a "mágikus magyarok" a ködös Albionban felülhettek a világ futballjának képzeletbeli trónjára.


Németh Szilárd polgármesternek köszönhetően ebben az évben  Csepelen került sor a megemlékezésre. A megalakulásának 10. évfordulóját ünneplő alapítványunk elnöke, Kű Lajos köszönetét fejezte ki a meghívásért és beszédében kiemelte az Aranycsapat örökségének fontosságát. „Hittel, sporttal és kultúrával – ez alapítványunk jelszava, amelynek folyamatosan próbálunk megfelelni". A meghitt hangulatú megemlékezésen a már említett Várhidi Pál és Fenyvesi Máté mellett jelen volt Maracskó Tibor egykori csepeli öttusázó, Jónyer István világbajnok asztaliteniszező, valamint az Aranycsapat legendás balszélsőjének, Czibor Zoltánnak húga Zsuzsanna is.
Elfogadta a meghívást Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, Kontur Pál és dr. Gulyás Gergely országgyűlési képviselők, Melocco Miklós Kossuth –díjas szobrászművész és Döbrentei Kornél költő is, aki rövid felolvasást is tartott a labdarúgás irodalmából.
A megjelentek közösen nézték meg az évszázad mérkőzéséről készült filmbejátszást és emlékeztek meg azokról a sportolókról, akik sajnos már nincsenek az élők sorában, de örök emléket hagytak maguk után.

G.L.
Forrás: www.csepel.hu
Harsányi György és Zarándi Bence képei itt megtekinthetők.

 

Facebook oldalunk

www.facebook.com/aranycsapat.alapitvany

Névnap

Ma 2020. december 05., szombat, Vilma napja van. Holnap Miklós napja lesz.

Szavazások

Ki volt az Aranycsapat utáni időszak legjobb magyar labdarúgója?
 

Könyv az Alapítványról

Kiemelt támogatóink

MLSZ
Magyar Labdarúgó Szövetség
Bethlen Gábor Alap
Bethlen Gábor Alap
MVM Magyar Villamos Művek Zrt.
MVM Magyar Villamos Művek Zrt.
 
Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt.
Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt.
bottom

Copyright © 2011 - 2020 Aranycsapat Alapítvány