.

Menü

Kocsis Sándor

Kocsis Sándor újratemetése
Kocsis Sándor újratemetése
A legenda hazatér
A legenda hazatér /portréfilm/

Partnereink

Prima Primissima Díj

Ferencvárosi Torna Club
Ferencvárosi Torna Club
FC Barcelona
FC Barcelona

Kárpátia Sport Polgári Társulás

Kárpátia Sport Polgári Társulás

Pécsi Sport Nonprofit Zrt.

Pécsi Sport Nonprofit Zrt.
Mi Együtt
Mi Együtt
Magyar Kanadai Kereskedelmi Kamara

Honlap
Prima Díjas lett az Aranycsapat Alapítvány

A Prima Primissima Díjátadó Gálára december 2-án került sor a Művészetek Palotájában. A magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport tizenkét jeles képviselője vehetett át Prima Primissima Díjat. A Magyar Sport kategóriájában az Aranycsapat Alapítvány is a jelöltek között szerepelt, ahol végül Prima-díjat szerzett, melyet Kű Lajos, alapítványunk elnöke vett át.

Prima Primissima Díjat nyert irodalom kategóriában Csukás István író, költő; sport kategóriában Kiss László úszó-szakedző; népművészet és közművelődés kategóriában a Honvéd Együttes. A képzőművészet kategória nyertese Kaján Kalász Tibor grafikus, karikaturista; a zeneművészet kategóriáé Fischer Iván karmester, a Budapesti Fesztiválzenekar igazgatója lett. Fischer Iván a díjat felajánlotta a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák szövetségének. Az elismerést is a szövetség elnöke, Ember Csaba vette át a karmester helyett, aki a díjkiosztó idején Berlinben tartózkodott.
A Prima Primissima Díjat építészet és építőművészet kategóriában Vadász György építész; tudomány kategóriában Kroó Norbert akadémikus, fizikus, kutatóprofesszor; oktatás és köznevelés kategóriában a Weiner Leó Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola; sajtó kategóriában Al Ghaoui Hesna szerkesztő, riporter; színház- és filmművészet kategóriában Tordy Géza színművész, rendező kapta. Közönségdíjat vehetett át Mága Zoltán hegedűművész. Az elismerés történetében először életműdíjat is adományoztak, amelyet Kiss Imre, a Művészetek Palotája tavasszal leköszönt első vezérigazgatója kapott.
A Prima Primissima Alapítvány évről évre 30 jelöltet jutalmaz 10 kategóriában, ezenkívül minden évben gazdára talál egy közönségdíj is, így összesen 750 ezer eurót osztanak szét ezen az estén. A kategória győztesek, azaz a Prima Primissima díjasok fejenként 50 ezer, a többi jelölt, vagyis a Prima díjasok 10-10 ezer eurót kapnak. A közönségdíjasnak járó 50 ezer eurót Csányi Sándor ajánlotta fel magánvagyonából. A díjat 2003-ban hárommilliárd forintból megalapító Demján Sándor nem vett részt sem a jelölés, sem a szavazás folyamatában. A végső döntést a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének kibővített elnöksége, valamint a kuratórium hozta meg titkos szavazással. Csányi Sándor bejelentette: mivel Demján Sándor tíz évre szóló vállalása jövőre lejár, 2013-tól az OTP Bank vállalja a Prima Primissima Díj szponzorálását, Demján Sándor pedig átveszi a közönségdíj finanszírozását.
Óriási megtiszteltetést jelentett az Aranycsapat Alapítványnak és Kű Lajos elnöknek már maga a jelölés is. A legjobbak közé kerülni mindig nagy elismerést jelent, nyolcéves tevékenység után ért bennünket ez a kitüntetés. Mert mára a Prima Primissima Díj komoly társadalmi rangot vívott ki, az anyagi elismerésen túl az erkölcsi megbecsülés legalább annyira fontos. A díjkiosztó után mindenki győztesnek érezhette magát, hisz minden kategóriában fantasztikus jelöltek voltak. Kiss László nem érdemtelenül lett a sport kategória győztese, de Székely Éva – aki a Nemzet Sportolója is – szintén rászolgált volna erre a megtisztelő címre. Saját teljesítményünket nem akarjuk méltatni, de talán alapítványunk sem érdemtelenül lett volna e megtisztelő cím birtokosa. Friss Prima Díjasként olyan előkelő társaságba kerültünk, mint például Gyarmati Dezső vízilabdázó, Darnyi Tamás és Cseh László úszók, Polgár Judit sakkozó vagy Erdei Zsolt ökölvívó, akik korábban nyertek Prima Díjat. A jövő szempontjából újabb lökést jelent ez a díj alapítványunknak, motivációt, hitet és erőt ad a folytatáshoz. Ugyancsak önbizalmat ad az a tény is, hogy nagyon sokan szavaztak alapítványunkra a közönség szavazás alkalmával. Minden szimpatizánsunknak, aki akár interneten, akár telefonon keresztül vagy akár SMS-t küldve támogatta alapítványunkat, ezúton is köszönetünket fejezzük ki.
Ígérjük, hogy folytatjuk nemzetünk egyesítését „hittel, sporttal és kultúrával”.

 

G.L.

A díjátadó gála képei itt megtekinthetők.

 

Facebook oldalunk

www.facebook.com/aranycsapat.alapitvany

Névnap

Ma 2020. szeptember 20., vasárnap, Friderika napja van. Holnap Máté és Mirella napja lesz.

Szavazások

Ki volt az Aranycsapat utáni időszak legjobb magyar labdarúgója?
 

Könyv az Alapítványról

Kiemelt támogatóink

MLSZ
Magyar Labdarúgó Szövetség
Bethlen Gábor Alap
Bethlen Gábor Alap
MVM Magyar Villamos Művek Zrt.
MVM Magyar Villamos Művek Zrt.
 
Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt.
Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt.
bottom

Copyright © 2011 - 2020 Aranycsapat Alapítvány