Asztalitenisz döntők Temerinben

2011. október 14-én a temerini városi sportcsarnokban tartották meg a Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság délvidéki asztalitenisz döntőit. Az általános és középiskolás lányoknak és fiúknak kiírt versenyeket a Kókai Imre Általános Iskola szervezte Gyólai Zoltán, az Aranycsapat Alapítvány délvidéki koordinátora közreműködésével. A már hetedik alkalommal kiírt versenyre mintegy ötven sportoló érkezett kísérőikkel Délvidék különböző körzeteiből, így Bánságból, Temerinből, az óbecsei, az adai, a zentai, a topolyai, a csókai és a magyarkanizsai körzetekből.

Az ünnepélyes megnyitón Kű Lajos elnök mellett Várhidi Pál és Krausz József képviselte az Aranycsapat Alapítványt. Kű Lajos bemutatta az Aranycsapat Alapítvány nyolcévi munkáját, és beszélt a sport és a politika kapcsolatáról, valamint a sport által nyújtott lehetőségekről. A versenyen jelen volt a Magyar Nemzeti Tanács alelnöke, dr. Zsoldos Ferenc is, aki felhívta a gyerekek figyelmét az egészséges életmódra, a kitartó versenyzésre és tanulásra és támogatásáról biztosította a rendezvénysorozatot. A megnyitón felszólaltak a temerini önkormányzat képviselői is.
Gyólai Zoltán, a délvidéki verseny koordinátora elmondta, hogy a Délvidéki Aranycsapat civil szervezet 2011-ben már megrendezte a gunarasi megnyitót, a muzslyai délvidéki döntőt labdarúgásban, sakkban és leánykézilabdában, valamint a mostani temerini asztalitenisz-döntőt. Ezeken a versenyeken több mint 1500 magyar elemi és középiskolás diák vett részt. Az ez évi munkában erkölcsileg és anyagilag támogatta a civil szervezetet a magyarkanizsai, a zentai, az adai, a temerini, a muzslyai és a csókai önkormányzat is, valamint a Magyar Nemzeti Tanács és a Bethlen Gábor Alap.
A temerini döntőre nem tudtak eljönni a székelykevei versenyzők, mivel az idén is anyagi gondjaik adódtak. A középiskolás fiúk és lányok mezőnye foghíjas volt, mert a döntőben nem tudtak részt venni a csókai és zentai szuperligás, válogatott lányok.

Eredmények:

Általános iskolás lányok:

1. Veréb Xénia (Zenta)
2. Surján Szabina (Bácsföldvár)
3. Győri Szabrina (Zenta)

Általános iskolás fiúk:

1. Miskolci Kristóf (Horgos)
2. Mihalovity Dominik (Horgos)
3. Benkő Ákos (Bácsföldvár)

Középiskolás lányok:

1. Tóth Éva (Zenta)
2. Brindza Ágnes (Topolya)
3. Holló Laura (Topolya)

Középiskolás fiúk:

Cservik Krisztián (Topolya)

A dobogón végzett diákok utaznak a Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság kőszegi döntőire, melyek időpontja 2011. november 25-26-27. Rajtuk kívül sakkozókból, birkózókból és leány kézilabdázókból áll az a mintegy 60 fős delegáció, melynek tagjai lesznek a Magyar Nemzeti Tanács, az önkormányzatok, a Délvidéki Aranycsapat civil szervezet és a sajtó képviselői is.

Gál László (Forrás: Magyar Szó)

A pingpong döntőkön készült képek itt megtekinthetők.

Ma 2020. szeptember 20., vasárnap, Friderika napja van. Holnap Máté és Mirella napja lesz.