.

Menü

Kocsis Sándor

Kocsis Sándor újratemetése
Kocsis Sándor újratemetése
A legenda hazatér
A legenda hazatér /portréfilm/

Partnereink

Prima Primissima Díj

Ferencvárosi Torna Club
Ferencvárosi Torna Club
FC Barcelona
FC Barcelona

Kárpátia Sport Polgári Társulás

Kárpátia Sport Polgári Társulás

Pécsi Sport Nonprofit Zrt.

Pécsi Sport Nonprofit Zrt.
Mi Együtt
Mi Együtt
Magyar Kanadai Kereskedelmi Kamara

Honlap
Asztalitenisz döntők Temerinben

2011. október 14-én a temerini városi sportcsarnokban tartották meg a Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság délvidéki asztalitenisz döntőit. Az általános és középiskolás lányoknak és fiúknak kiírt versenyeket a Kókai Imre Általános Iskola szervezte Gyólai Zoltán, az Aranycsapat Alapítvány délvidéki koordinátora közreműködésével. A már hetedik alkalommal kiírt versenyre mintegy ötven sportoló érkezett kísérőikkel Délvidék különböző körzeteiből, így Bánságból, Temerinből, az óbecsei, az adai, a zentai, a topolyai, a csókai és a magyarkanizsai körzetekből.

Az ünnepélyes megnyitón Kű Lajos elnök mellett Várhidi Pál és Krausz József képviselte az Aranycsapat Alapítványt. Kű Lajos bemutatta az Aranycsapat Alapítvány nyolcévi munkáját, és beszélt a sport és a politika kapcsolatáról, valamint a sport által nyújtott lehetőségekről. A versenyen jelen volt a Magyar Nemzeti Tanács alelnöke, dr. Zsoldos Ferenc is, aki felhívta a gyerekek figyelmét az egészséges életmódra, a kitartó versenyzésre és tanulásra és támogatásáról biztosította a rendezvénysorozatot. A megnyitón felszólaltak a temerini önkormányzat képviselői is.
Gyólai Zoltán, a délvidéki verseny koordinátora elmondta, hogy a Délvidéki Aranycsapat civil szervezet 2011-ben már megrendezte a gunarasi megnyitót, a muzslyai délvidéki döntőt labdarúgásban, sakkban és leánykézilabdában, valamint a mostani temerini asztalitenisz-döntőt. Ezeken a versenyeken több mint 1500 magyar elemi és középiskolás diák vett részt. Az ez évi munkában erkölcsileg és anyagilag támogatta a civil szervezetet a magyarkanizsai, a zentai, az adai, a temerini, a muzslyai és a csókai önkormányzat is, valamint a Magyar Nemzeti Tanács és a Bethlen Gábor Alap.
A temerini döntőre nem tudtak eljönni a székelykevei versenyzők, mivel az idén is anyagi gondjaik adódtak. A középiskolás fiúk és lányok mezőnye foghíjas volt, mert a döntőben nem tudtak részt venni a csókai és zentai szuperligás, válogatott lányok.

Eredmények:

Általános iskolás lányok:

1. Veréb Xénia (Zenta)
2. Surján Szabina (Bácsföldvár)
3. Győri Szabrina (Zenta)

Általános iskolás fiúk:

1. Miskolci Kristóf (Horgos)
2. Mihalovity Dominik (Horgos)
3. Benkő Ákos (Bácsföldvár)

Középiskolás lányok:

1. Tóth Éva (Zenta)
2. Brindza Ágnes (Topolya)
3. Holló Laura (Topolya)

Középiskolás fiúk:

Cservik Krisztián (Topolya)

A dobogón végzett diákok utaznak a Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság kőszegi döntőire, melyek időpontja 2011. november 25-26-27. Rajtuk kívül sakkozókból, birkózókból és leány kézilabdázókból áll az a mintegy 60 fős delegáció, melynek tagjai lesznek a Magyar Nemzeti Tanács, az önkormányzatok, a Délvidéki Aranycsapat civil szervezet és a sajtó képviselői is.

Gál László (Forrás: Magyar Szó)

A pingpong döntőkön készült képek itt megtekinthetők.

 

Facebook oldalunk

www.facebook.com/aranycsapat.alapitvany

Névnap

Ma 2020. szeptember 20., vasárnap, Friderika napja van. Holnap Máté és Mirella napja lesz.

Szavazások

Ki volt az Aranycsapat utáni időszak legjobb magyar labdarúgója?
 

Könyv az Alapítványról

Kiemelt támogatóink

MLSZ
Magyar Labdarúgó Szövetség
Bethlen Gábor Alap
Bethlen Gábor Alap
MVM Magyar Villamos Művek Zrt.
MVM Magyar Villamos Művek Zrt.
 
Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt.
Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt.
bottom

Copyright © 2011 - 2020 Aranycsapat Alapítvány