Megbeszélések Muravidéken és Burgenlandban

2011. szeptember 27-én alapítványunk képviselői, Kű Lajos elnök, Gál László koordinátor és Krausz József a „nyugati végeken” folytattak fontos megbeszéléseket. Délelőtt Lendván, a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közössége székházában a szervezet elnöke, Horváth Ferenc fogadta delegációnkat. A találkozón részt vett Sabo Tatjana, az I. Sz. Lendvai Kétnyelvű Általános Iskola és Hajdinjak Prendl Silvija, a Kétnyelvű Középiskola, Lendva igazgatónője, valamint Tomislav Lebar, az önkormányzat jogásza is. A megbeszélés célja Muravidék és az Aranycsapat Alapítvány közti együttműködés erősítése, bővítése, új kapcsolatok kiépítése volt, melyről a találkozó végén a résztvevők nagyon reménykeltően nyilatkoztak.

Kű Lajos ismertette eddigi tevékenységünket és jövőbeni terveinket, majd személyesen is meghívta a jelenlévő vezetőket és természetesen a muravidéki diákokat az alapítványunk által szervezett Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság következő rendezvényeire. Legközelebb 2011. november 25-26-27-én Kőszegen találkoznak a Kárpát-medencei fiatalok, hogy a teremsportágakban (asztalitenisz, leány kézilabda, birkózás és sakk) összemérjék erejüket. Az igazgatónők – elfogadva a meghívást – jó esélyt látnak rá, hogy diákjaik elinduljanak a kőszegi játékokon, Horváth Ferenc, az MMÖNK elnöke pedig támogatásáról biztosította az iskolák vezetőit. A labdarúgó bajnokságban való részvételre tavasszal még visszatérünk, a szándék itt is meg van a részvételre. A jó hangulatú megbeszélés után alapítványunk képviselői – Tomislav Lebar társaságában – megkoszorúzták a Szent Katalin-plébániatemplom szomszédságában felállított államalapító Szent István királyunk szobrát.
Délután Kű Lajos és társai Felsőőrön tettek látogatást, ahol találkoztak Veréb Ilonával, a Felsőőri Kétnyelvű Szövetségi Gimnázium testnevelő tanárnőjével, a burgenlandi régió főszervezőjével, aki a diákbajnokságot szívügyének tekinti. A burgenlandi delegáció mindig a gimnázium diákjaira épül, az idén is várhatóan lesznek megfelelő tanulóik a teremsportágakban és a leány kézilabda csapat is összeállt. Az irodalmi és történelmi vetélkedők, valamint a kulturális műsor különleges színfoltját jelentik a burgenlandi diákok, akik eddig mindig sikert arattak. Veréb Ilus elmondta, hogy a gimnázium igazgatója, Martin Zsivkovits továbbra is támogatja a diákok részvételét a Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokságon.
G.L.

A találkozó képei itt megtekinthetők!

Ma 2018. június 23., szombat, Zoltán napja van. Holnap Iván napja lesz.