.

Menü

Kocsis Sándor

Kocsis Sándor újratemetése
Kocsis Sándor újratemetése
A legenda hazatér
A legenda hazatér /portréfilm/

Partnereink

Prima Primissima Díj

Ferencvárosi Torna Club
Ferencvárosi Torna Club
FC Barcelona
FC Barcelona

Kárpátia Sport Polgári Társulás

Kárpátia Sport Polgári Társulás

Pécsi Sport Nonprofit Zrt.

Pécsi Sport Nonprofit Zrt.
Mi Együtt
Mi Együtt
Magyar Kanadai Kereskedelmi Kamara

Honlap
Megbeszélések Muravidéken és Burgenlandban

2011. szeptember 27-én alapítványunk képviselői, Kű Lajos elnök, Gál László koordinátor és Krausz József a „nyugati végeken” folytattak fontos megbeszéléseket. Délelőtt Lendván, a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közössége székházában a szervezet elnöke, Horváth Ferenc fogadta delegációnkat. A találkozón részt vett Sabo Tatjana, az I. Sz. Lendvai Kétnyelvű Általános Iskola és Hajdinjak Prendl Silvija, a Kétnyelvű Középiskola, Lendva igazgatónője, valamint Tomislav Lebar, az önkormányzat jogásza is. A megbeszélés célja Muravidék és az Aranycsapat Alapítvány közti együttműködés erősítése, bővítése, új kapcsolatok kiépítése volt, melyről a találkozó végén a résztvevők nagyon reménykeltően nyilatkoztak.

 Kű Lajos ismertette eddigi tevékenységünket és jövőbeni terveinket, majd személyesen is meghívta a jelenlévő vezetőket és természetesen a muravidéki diákokat az alapítványunk által szervezett Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság következő rendezvényeire. Legközelebb 2011. november 25-26-27-én Kőszegen találkoznak a Kárpát-medencei fiatalok, hogy a teremsportágakban (asztalitenisz, leány kézilabda, birkózás és sakk) összemérjék erejüket. Az igazgatónők – elfogadva a meghívást – jó esélyt látnak rá, hogy diákjaik elinduljanak a kőszegi játékokon, Horváth Ferenc, az MMÖNK elnöke pedig támogatásáról biztosította az iskolák vezetőit. A labdarúgó bajnokságban való részvételre tavasszal még visszatérünk, a szándék itt is meg van a részvételre. A jó hangulatú megbeszélés után alapítványunk képviselői – Tomislav Lebar társaságában – megkoszorúzták a Szent Katalin-plébániatemplom szomszédságában felállított államalapító Szent István királyunk szobrát.
Délután Kű Lajos és társai Felsőőrön tettek látogatást, ahol találkoztak Veréb Ilonával, a Felsőőri Kétnyelvű Szövetségi Gimnázium testnevelő tanárnőjével, a burgenlandi régió főszervezőjével, aki a diákbajnokságot szívügyének tekinti. A burgenlandi delegáció mindig a gimnázium diákjaira épül, az idén is várhatóan lesznek megfelelő tanulóik a teremsportágakban és a leány kézilabda csapat is összeállt. Az irodalmi és történelmi vetélkedők, valamint a kulturális műsor különleges színfoltját jelentik a burgenlandi diákok, akik eddig mindig sikert arattak. Veréb Ilus elmondta, hogy a gimnázium igazgatója, Martin Zsivkovits továbbra is támogatja a diákok részvételét a Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokságon.
G.L.

 

A találkozó képei itt megtekinthetők!

 

Facebook oldalunk

www.facebook.com/aranycsapat.alapitvany

Névnap

Ma 2020. június 02., kedd, Kármen és Anita napja van. Holnap Klotild és Cecília napja lesz.

Szavazások

Ki volt az Aranycsapat utáni időszak legjobb magyar labdarúgója?
 

Könyv az Alapítványról

Kiemelt támogatóink

MLSZ
Magyar Labdarúgó Szövetség
Bethlen Gábor Alap
Bethlen Gábor Alap
MVM Magyar Villamos Művek Zrt.
MVM Magyar Villamos Művek Zrt.
 
Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt.
Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt.
bottom

Copyright © 2011 - 2020 Aranycsapat Alapítvány